Váróterem

A „Váróterem” program célja az, hogy a várakozók megfogalmazzák és szembesüljenek a gyermekkel kapcsolatos elvárásaikkal és a realitásokkal. Egy-egy beszélgetéssorozat keretében együtt keressük a válaszokat a résztvevőkkel mindazon kérdésekre, dilemmákra, amelyek bennük a gyerekvárás nehéz, és sokszor hosszú ideje alatt megfogalmazódnak.

Tapasztalataink megerősítettek bennünket abban, hogy ez az életszakasz, amelyet egy olyan „váróteremben” töltenek el ezek az emberek, ahol a „vonatindulások és érkezések” nem menetrendszerűek, pszichésen megterhelő mind a nőkre, mind a férfiakra nézve. Nagy felismerések, rádöbbenések, önmegismerések jellemzik a várótermifeszekalapitvany varoterem beszélgetéseket, melyek segíthetik a résztvevőket az örökbefogadás folyamatában. Csoportjaink jó néhány tagja ma már aktív anyukaként, apukaként boldogságban neveli gyerekeit.

A Várótermi beszélgetések eredményeként több család változtatott a gyerekkel kapcsolatos feltételein, de volt olyan család is, amely visszalépett az örökbefogadástól, mivel felismerte, hogy nem képes egy másik emberpár gyermekének elfogadására vagy saját életformája megváltoztatására.

Várjuk mindazokat, akik:

1. már rendelkeznek alkalmassági határozattal,
  2. még nem rendelkeznek alkalmassági határozattal, de már az örökbefogadás mellett döntöttek,
  3. latolgatják az örökbefogadást.

A beszélgető sorozaton egyszerre 5-6 pár (10-12 fő) tud részt venni, a jelentkezőket a jelentkezés sorrendjében tudjuk regisztrálni.

A program fő kérdéskörei:

• Kik vagyunk mi, a várakozók? A mi családunk.
  • Hogyan élünk jelenleg? Hogyan fogunk élni, ha gyerekünk lesz?
  • Erőforrások, veszteségek (a mi veszteségeink, a vérszerintieké, a gyereké),
  • Hogyan mondjam el (a gyereknek, környezetemnek),
  • Kicsoda ő és honnan jön? Mit hoz?
  • Van-e olyan, hogy nevelés?
  • Praktikus, aktuális kérdések

A következő alkalom 2019. március 4-én indul, öt egymást követő hétfői napon találkozunk. A programokat minden alkalommal 17.00-20.30 óra között tartjuk.

Időpontok: 2019.03.04., 2019.03.11., 2019.03.18., 2019.03.25., 2019.04.01. hétfőnként, 17.00-20.30-ig.

Helyszín: XI. kerület, jó megközelítésű helyszínen. A pontos helyszínt a már regisztrált jelentkezők részére elektronikus úton fogjuk megküldeni a visszaigazolás során.

A csoport zárt, tematikájában egymásra épül, ezért alkalmi megjelenés nem lehetséges!

Részvételi díj 5.000,- Ft/fő/ 5 alkalom.

Jelentkezni e-mailben az informacio.feszekalapitvany@gmail.com címen lehet.