Az Alapítvány alapvetően GYEREKEK örökbeadását közvetíti. Szorgalmazza, hogy az örökbefogadó a gyermekről döntsön, nézze meg, és úgy hozzon döntést. Az Alapítvány felajánlja, közvetíti a gyermeket, annak elfogadásáról az örökbefogadó dönt.

„Különös figyelemmel támogatjuk a roma származású és más kisebbséghez tartozó gyermekek örökbefogadását. Segítjük, hogy a roma gyermekeket is ugyanolyan eséllyel vállalják az öröbefogadásra váró szülők, mint társaikat.” (Alapító okirat)

A vér szerinti szülő esetenként tájékoztatja az Alapítvány munkatársát etnikumáról, cigány származásáról, illetve információt ad az apa származásáról. Ezekben az esetekben a kapott információt továbbítjuk az örökbe fogadni szándékozóknak.

A roma származású gyermekek számára mindig olyan családot keresünk, ahol egyértelmű a nyitottság és az elfogadás. Ugyanakkor tudni kell, hogy csak akkor van információnk egy gyermek származásáról, ha a vérszerinti szülő arról nyilatkozik.

Tudjuk, hogy sokakat foglalkoztat a roma gyerekek örökbefogadása. Ennek a nagyon fontos kérdésnek a jobb megértése érdekében próbál segíteni az Alapítvány saját történeteivel, és egy-egy kérdés kapcsán az Alapítvány véleményével, álláspontjával.

Vélemény, hozzászólás?