Magyarország Karácsonya – 2018.12.22.

Karácsonyi ajándék – az Isten pénze című musical a Papp László Sportarénában

Az Isten pénze című musicalt 2018. december 22-én az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága és a Hungarofest közös szervezésében mutatják be a Papp László Sportarénában.

A színházi előadásra szeretettel várják az örökbefogadó családokat.

Az esemény 2018. december 22-én, szombaton délután 14.00 órakor kezdődik és várhatóan egy szünettel 17.00 óráig tart.

A darab Charles Dickens Karácsonyi Ének című regényéből írt magyar zenés mű, mely egyedüliként ebben a műfajban, eljutott a világhírig. Tolcsvay László, Müller és Müller Péter Sziámi álmodta a regényt a zenés színpadra, a történet főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebeneezer Scrooge, egy uzsorás, aki annyira a pénzéért él, hogy még karácsonykor is csak az anyagi ügyek foglalkoztatják. Nem adományoz pénzt a szegényeknek, mert úgy gondolja, hogy megérdemlik sorsukat. Úgy véli, hogy a társadalomban is a természeti törvényeknek kell uralkodni: a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap még egy utolsó esélyt, s hősünket halott üzlettársának szelleme ekkor látogatja meg, és időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire. Scrooge múltbéli karácsonyai filmként peregnek le szemei előtt és emlékeiben kalandozva eszébe jut, hogy mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, amiért lelkesedni tudott. A képi világ a modern technika vívmányainak felhasználásával egy légies szellemvilágba repíti a nézőket, ahol megszűnik a tér és az idő dimenziója. Ami volt, ami van, ami lesz – együtt létezik. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk. Egy legendás karácsonyi történet, amit mindenki ismert. Egy valódi mese, nem csak fiataloknak.

A musicalt a Budapesti Operettszínház művészei az Operettissima Nonprofit Kft. szervezésében játsszák. A főbb szerepekben Földes Tamás, Németh Attila, Kalocsai Zsuzsa, Kocsis Dénes, Simon Panna és Gömöri András Máté látható. Az előadásban fellép a zeneszerző Tolcsvay László. A rendezvény háziasszonya: Miklósa Erika.

Az előadás megtekintése 6 éven felüli gyermekeknek ajánlott!!!!!

A rendezvényre 2018. november 25-ig várjuk a jelentkezéseket a regisztracio.feszekalapitvany@gmail.com elektronikus címre az alábbi regisztrációs lap kitöltésével:

Jelentkezési táblázat_Magyarország Karácsonya

Tekintettel arra, hogy a jelentkezőket a szervezők jelentkezési sorrend alapján tudják fogadni, határidőn túli regisztrációt nem tudunk fogadni, és az időben történt jelentkezés sem jelenti automatikusan az előadáson való részvételt!

A jelentkezéseket elküldők részére a szervezők visszajelzése alapján időben a regisztráció során megadott elektronikus címre tájékoztatást fogunk adni a további tudnivalókról.

Várjuk jelentkezésüket!

Fészek Alapítvány

Elérhetőségeink

Támogatóink