30 órás támogató csoport indul örökbefogadás előtt állóknak november 13-15 között

A Fészek Alapítvány sok éve van jelen a hazai örökbefogadási rendszerben, civil szervezetként, széles körű szakmaisággal támogatva az örökbefogadás háromszögének minden szereplőjét.

Tevékenységünk nem a megvalósult örökbefogadással kezdődik vagy ér véget: az örökbefogadók számára komplex támogatást nyújtunk, mind a felkészülés és a várakozás, mind a családként való működés normatív kríziseiben.

A nálunk gyermekre várók számára évek óta működtetjük önismereti Váróterem csoportunkat. Itt szerzett benyomásaink is hozzájárultak ahhoz, mennyire fontosnak érezzük a megfelelő felkészültséget, hogy a Jelentkezők a lehető legjobban felvértezve vághassanak neki az örökbefogadásnak.

Ehhez szeretnénk azzal hozzájárulni, hogy meghirdetjük támogató csoportunkat, melyet jó szívvel ajánlunk mindenkinek, akár csecsemőt vagy idősebb, akár speciális nevelési szükségletű gyermeket fogadna örökbe!

A csoportban szó esik az örökbefogadás jogi, pszichológiai és társadalmi hátteréről, a veszteségek feldolgozásának fontosságáról, az örökbefogadó szülői pluszfeladatokról, a rendszer működésének sajátosságairól. Beszélni fogunk és a különféle vágyak, elképzelések, fantáziák, félelmek realitásáról, a várakozásról, a mindennapokról. Lesz sok praktikus információ, szituációs és önismereti feladatok és természetesen teret hagyunk a résztvevők valamennyi, témához kapcsolódó kérdésének.

A részvételről tanúsítványt adunk, a jelentkezéskor elfogadjuk.

Kinek ajánljuk: azoknak, akik még csak fontolgatják az örökbefogadást vagy már elköteleződtek a folyamat mellett és szeretnének megfelelő felkészültségre szert tenni, és azoknak is, akik szeretnék felfrissíteni a témát. Azokat, akik párként fogadnak örökbe, csak együtt tudjuk fogadni!

Kik tartják: a Fészek Alapítvány munkatársai, Katona Enikő, szociálpedagógus és Sulyok Eszter, pszichológus, mindketten az örökbefogadásban érintett szakemberek

Mikor: november.; 8:45-ös érkezéssel, 9:00-17:30-ig, két rövid és egy hosszabb ebédszünettel

Hol: Budapest autóval és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető részén, a járványügyi előírások betartásával, szükség esetén online-ra váltva

Részvételi díj: a 30 000 Ft/fő

Jelentkezni a rendezveny@feszekalapitvany.hu email címen lehet.