Bemutatkozunk…

A Fészek Alapítvány 2003-ban jött létre több, a társadalmi érdekeket szolgáló célkitűzéssel. Közreműködik nyílt örökbeadások közvetítésének előkészítésében, és végzi a 2014 óta elrendelt utánkövetést is. Tevékenységköre kialakításakor az alapítóknak fontos volt, hogy az alapítvány a lehető legkomplexebb módon tudjon segítséget nyújtani, ezért feladatai rendkívül szerteágazóak:

[list type=circle_list]

[/list]

A Fészek Alapítvány székhelye Érden, Pest megyében található, de az egész országra kiterjedően tevékenykedik, és segélyhívás esetén 12 órán belül személyes találkozóra kerül sor a krízisterhes anyával. Az alapítvány munkatársai (pszichológus, szociálpedagógusok, szociális munkások, jogászok, mediátorok) többnyire önkéntes alapon végzik a munkájukat, nincs állandóan bejelentett dolgozó.

Az alapítvány nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az örökbefogadási folyamat során minden érintettben csökkentse a cigányokkal/romákkal kapcsolatos előítéleteiket. Kiemelt figyelemmel fordul a roma/cigány, és más etnikumból származó gyermekek örökbefogadásának elősegítéséhez.

                                                                                                       

 

Aktualitások

A „Váróterem” program célja az, hogy a várakozók megfogalmazzák és szembesüljenek a gyermekkel kapcsolatos elvárásaikkal és a realitásokkal. Egy-egy beszélgetéssorozat keretében együtt keressük a válaszokat a résztvevőkkel mindazon kérdésekre, dilemmákra, amelyek bennük a gyerekvárás nehéz, és sokszor hosszú ideje alatt megfogalmazódnak.

Tapasztalataink megerősítettek bennünket abban, hogy ez az életszakasz, amelyet egy olyan „váróteremben” töltenek el a résztvevők, ahol a „vonatindulások és érkezések” nem menetrendszerűek, pszichésen megterhelő mind a nőkre, mind a férfiakra nézve. Nagy felismerések, rádöbbenések, önmegismerések jellemzik a várótermi beszélgetéseket, melyek segíthetik a résztvevőket az örökbefogadás folyamatában.

A beszélgető sorozaton egyszerre 7-8 pár (14-16 fő) tud részt venni, a érdeklődőket a jelentkezés sorrendjében tudjuk regisztrálni.

Kérem, hogy akkor jelentkezzenek, ha meg tudják oldani a részvételüket minden alkalommal. A csoport tematikája egymásra épül, pótlásra, visszanézésre vagy alkalmi részvételre nincs lehetőség. 

A foglalkozások online lesznek a Zoom felületén.

Valamint arra szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy amennyiben párként kívánnak örökbefogadni, úgy a pár mindkét tagja vegyen részt a csoporton.

Olyanok jelentkezését várjuk, akik érvényes alkalmassági határozattal rendelkeznek és elvégeztek a tanfolyamot, vagy a Fészek Alapítvány 30 órás felkészítő csoportját.

Időpontok:

1.csoport időpontjai:

  • Március  21.  18:00-21:00
  • Március 28.  18:00-21:00
  • Április      4.  18:00-21:00
  • Április    11.  18:00-21:00
  • Április    18.  18:00-21:00

 

Részvételi díj 30.000,- Ft/fő/ 5 alkalom.

Jelentkezni e-mailben az info@feszekalapitvany.hu címen tudnak.

Kérdés esetén is ezen az e-mail címen, vagy a +36307170739-es telefonszámon tudnak érdeklődni.

 

Végtelen utazás

Kedves Örökbefogadó Családok!

Várunk benneteket az első, örökbefogadás utáni csoportunkra, a Végtelen utazásra!

Az egymást követő 5 alkalom alatt, 10-15 fő részvételével tart az  Fészek Alapítvány tematikus beszélgető alkalmakat olyan családoknak, akik már örökbefogadtak gyermeket. A beszélgetések a Zoom felületén lesznek.

FONTOS!! Ezek az alkalmak családi beszélgetések, ha szeretnél részt venni rajta, próbáld meg megoldani, hogy mindegyiken ott tudj lenni. Nem probléma, ha ott van veled a gyermeked, és éhes, szomjas, vagy éppen altatni kell, csak lenémítod a mikrofonod és hallgatod a többieket.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! (Regisztrálni a rendezveny@feszekalapitvany.hu e-mail címen tudtok a saját nevetekkel, az örökbefogadott gyermek életkorával, valamint hogy a Végtelen utazás csoportba szeretnétek jelentkezni.)

Időpont hamarosan…

A meghívót a regisztrációt követően küldjük.

Ha kérdésetek van a csoporttal kapcsolatban bátran tegyétek fel a rendezveny@feszekalapitvany.hu e-mail címen.

 

 

A Fészek Alapítvány 30 órás, örökbefogadásra felkészítő csoportot hirdet örökbefogadásra várakozóknak

A Fészek Alapítvány sok éve van jelen a hazai örökbefogadási rendszerben, civil szervezetként, széles körű szakmaisággal támogatva az örökbefogadás háromszögének minden szereplőjét.

Tevékenységünk nem a megvalósult örökbefogadással kezdődik vagy ér véget: az örökbefogadók számára komplex támogatást nyújtunk, mind a felkészülés és a várakozás, mind a családként való működés normatív kríziseiben.

A nálunk gyermekre várók számára évek óta működtetjük önismereti Váróterem csoportunkat. Itt szerzett benyomásaink is hozzájárultak ahhoz, mennyire fontosnak érezzük a megfelelő felkészültséget, hogy a Jelentkezők a lehető legjobban felvértezve vághassanak neki az örökbefogadásnak.

Ehhez szeretnénk azzal hozzájárulni, hogy meghirdetjük támogató csoportunkat, melyet jó szívvel ajánlunk mindenkinek, akár csecsemőt vagy idősebb, akár speciális nevelési szükségletű gyermeket fogadna örökbe!

A csoportban szó esik az örökbefogadás jogi, pszichológiai és társadalmi hátteréről, a veszteségek feldolgozásának fontosságáról, az örökbefogadó szülői pluszfeladatokról, a rendszer működésének sajátosságairól. Beszélni fogunk és a különféle vágyak, elképzelések, fantáziák, félelmek realitásáról, a várakozásról, a mindennapokról. Lesz sok praktikus információ, szituációs és önismereti feladatok és természetesen teret hagyunk a résztvevők valamennyi, témához kapcsolódó kérdésének.

A részvételről tanúsítványt adunk, a jelentkezéskor elfogadjuk.

Kinek ajánljuk: azoknak, akik még csak fontolgatják az örökbefogadást vagy már elköteleződtek a folyamat mellett és szeretnének megfelelő felkészültségre szert tenni, és azoknak is, akik szeretnék felfrissíteni a témát. Azokat, akik párként fogadnak örökbe, csak együtt tudjuk fogadni!

Kik tartják: a Fészek Alapítvány munkatársai, Katona Enikő, szociálpedagógus és Sulyok Eszter, pszichológus, mindketten az örökbefogadásban érintett szakemberek

A következő időpont november végén várható, érdeklődni a rendezveny@feszekalapitvany.hu email címen tudnak!

Jelentkezni a rendezveny@feszekalapitvany.hu email címen lehet.

 

 

Támogatóink:

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?